Vr 9 aug

 

Ronde 1 (halve finales) 4×400 meter vrouwen.

Vandaag atletiek in de ochtend. De halve finales 4×400 meter vrouwen  De vrouwen hadden zich al zonder Lieke Klaver en Femke Bol op het WK estafette op de Bahama’s. De vraag wat de opstelling van Nederland zal zijn. Donderdagavond was finale 400 meter horden en vanavond finale 400 meter(Lieke Klaver?). De selectie van Nederland is een stuk breder en sterker geworden. Naast Lieke Klaver en Femke Bol lijkt Cathelijn Peeters de 3e looptster in de finale aangezien zij zich ook op de 400 meter horden individueel heeft geplaatst en onlangs haar pr aanscherpte op zowel de 400 meter horden en de 400 meter. Vierde loopster lijk Lisanne de Witte, die op EK in Rome zowel de halve finale als finale zeer sterk liep. 

De vraag is of Nederland net als op WK Estafette de halve finale laat lopen met Cathelijn Peeters, Eveline Saalberg, Lisanne de Witte, en Myrthe van der Schoof. Dat lijkt (ondanks een nu veel snellere Lisanne de Witte) te riskant voor finaleplaats, maar op donderdagavond 400 meter horden finale met Femke Bol en wellicht op vrijdagavond 400 meter finale voor Lieke Klaver, moet Nederland zich enigszins sparen. Op het WK Boedapest haalde Nederland goud, maar was USA gediskwalificeerd. USA is de favoriet, maar Nederland kan meedoen voor het goud. USA kan door brede selectie (maar liefst 20 Amerikaanse atletes voldeden aan de individuele internationale eis van 50.9 ). Zowel bij de mix eerder en bij deze 400 meter estafette kan de VS de snelste atleten sparen.

De tijd van Nederland op WK Boedapest is de tijdsnelste van het jaar en kan verbeterd worden nu alle Nederlandsen sneller hebben gelopen afgelopen periode. Het wordt spannend voor goud, maar ook voor een medaille. Op het EK in Rome waren veel Europese landen snel.

Vrijdag 9 augustus
Dagsessie
• 10.05 uur: verspringen zevenkamp – vrouwen

• 10.40 uur: 4x400m estafette – vrouwen – Series
• 11.05 uur: 4x400m estafette – mannen – Series
• 11.20 uur: speerwerpen zevenkamp – vrouwen
• 11.30 uur: 800m – mannen – Halve finale
• 12.05 uur: 100m horden – vrouwen – Halve finale
• 12.30 uur: speerwerpen zevenkamp – vrouwen